עזרה עם סיבים.
צלצול:נובו
שלום לכולם,
יהיה לי סיבים בבית בפעם הראשונה (FTTH)
יש לי מחשב שולחני ישן למדי (Windows 11/lga775)
יציאת ה-Ethernet שלי (בקר qualcomm Atheros AR8132 PCI-E Fast Ethernet) משולבת בלוח האם.
זה עושה 100 Mb/s.
האם זה ישפיע על התפוקה הגבוהה בהרבה של סיבים?
האם אני צריך להתחבר באמצעות דונגל wifi? חדש יותר (ללא USB 3)
או כרטיס pci e חדש?
תודה מראש.
צלצול:יָזוּם
בונז'ור,
כן, אתה תהיה מוגבל עם יציאת ה-Ethernet של 100 מגה-בייט לשנייה, או 12 מגה-בייט לשנייה תיאורטית. זה יהיה תלוי בחבילה שאתה מנוי אליה, כמו גם ביציאת ה-Ethernet של התיבה שהיא לרוב 1 Gb/s. רק Bouygues מציעה 10 Gb/s עם התיבה האחרונה שלה. ספקי אינטרנט אחרים, רק 1 Gb/s Ethernet
1. או, אתה קונה כרטיס קבצים מסוג USB 3.2 gen 1 או 3.2 gen 2 PCI-E 1x, בתוספת Wifi 6, מפתח AC, אבל פחות יציב, עם מהירויות טובות יותר.
2. או כרטיס Ethernet 1 Gb/s או יותר, וכבל Cat5e Ethernet ומעלה. אני ממליץ על Cat 6 ומעלה. באופן אידיאלי, עדיף שה-Ethernet יהיה 10 Gb/s, קופסה וכרטיס Ethernet.
צלצול:מוּמחֶה
שימו לב שגם אם אתם מוגבלים ל-100Mb/s בגלל המחשב האישי שלכם, הוא עדיין יהיה מהיר לפחות פי 6 בהורדה מה-ADSL שהיה לכם עד עכשיו, ופי 100 מהיר יותר בהעלאה. אתה באמת צריך יותר? 100Mb/s היא מהירות האינטרנט שהייתה לי עד לאחרונה, ולמען האמת זה הספיק לי.
אם אתה רוצה להעביר את זה ל-wifi יש כרטיסי PCIe wifi ישירים, ולא כרטיס USB + דונגל wifi.
יתרה מזאת, אם המחשב שלך ישן באמת, אני לא בטוח שהכנסת כרטיס 1Gb/s או אחר עליו הוא רעיון כל כך טוב: העברות רשת עומסות רבות על המעבד, ומעבד ישן עלול להתקשות בניהול תפוקה של 1Gb/s. אז לא בהכרח תרוויח הרבה.
צלצול:יָזוּם
כן, אכן יש אפשרות לכרטיס PCI-E WiFi.
נכון שלא הזכרתי את זה, סביר מאוד להניח שהמעבד יכול להיות מגביל, אם זה לא Core 2 Quad או לפחות Core 2 Duo.
גם נקודה אחרונה, אם Windows מותקן על כונן קשיח ישן שאינו מהיר במיוחד בכתיבה או בסוף חייו, זה עלול גם להאט את מהירות ההורדה (ההורדה). סוף סוף טוב ל-dd, בדרך כלל זה טוב. אפילו דיסק קשיח עם 50 מגה-בייט של כתיבה עדיין נותן 400 מגה-ביט לשנייה
צלצול:נובו
קודם כל, תודה רבה על המידע הזה.
אני חוזר לעשות חשבון נפש:
לא שיניתי את כרטיס הרשת: עדיין מוגבל ל-100mbits/s.
לקחתי מפתח wifi של 300 מגה לשנייה, אבל בהגדרות הוא מופיע ב-144 מגה, אני לא מבין.
אחרת, בין אם דרך ethernet או wifi, ב-speedtest יש לי 93 ו-94 מגה-ביט בסיבים (חבילת Bouygues עד 300 מגה-ביט).
כאן אני רוצה לתת נקודת השוואה. תוֹדָה
רוצה לקרוא תגובות של חברים אחרים?
חדשות טובות, נושא זה מכיל5תשובות והן עשויות לעזור לך מאוד!
כדי שתוכל לצפות בהם, תצטרך להיות מחובר לפורום