צריך מידע לפני שעוברים את W11

צלצול:נובו

שלום לכולם,

כרגע אני עדיין ב-W10. למחשב שלי לא היו המאפיינים הדרושים לשדרוג ל-W11, כל מה שהיה חסר הוא הפעלת שבב ה-TPM, שניתן לעשות על ידי עדכון ה-BIOS.

אני עדיין מהסס לשדרג ל-W11, מה שמרתיע אותי זה הצפנת הכונן הקשיח.
במחשב שלי, יש לי 4 כוננים קשיחים: 1 M2 SSD של 500 GB עבור המערכת, 1 M2 SSD של 1 TB למשחקים ו-2 כוננים קשיחים בגודל 3.5 אינץ' של 2 TB כל אחד מותקן ב-RAID 1 כדי לשמור את כל הנתונים שלי.

אני ממש לא רוצה הצפנה אז בשביל מידע אני בא לכאן כדי לדעת אם אני עובר ל-W11 או לא.

כבר למי שעשה את הצעד, שמתם לב לירידה בביצועים (בעיקר במשחקים) לעומת W10?

האם ההצפנה מתרחשת רק בדיסק המערכת (C: בדרך כלל) או בכל הדיסקים הקיימים במחשב?

האם הוא מופעל אוטומטית בעת עדכון W10 -> W11? אם כן, האם יש דרך לבטל אותו בעת התקנת W11 כך שהוא לא יצפין דבר מההתחלה?

האם ניתן לבטל את ההפעלה של Bitlocker?

תודה לכולכם על התגובות הללו.

צלצול:מִקצוֹעִי

בונז'ור,

הגרסה המלאה של Bitlocker זמינה רק ב-Windows 11 Pro. בגרסה הביתית, יש "הצפנת מכשיר" רק אם יש לך שבב TPM2.0.

לאחרונה רכשתי מחשב אישי עם Windows 11 Professional. כל מחיצות הדיסק הוצפנו על ידי Bitlocker. וכאשר, מטעמי אבטחה, אנו רוצים ליצור תמונת דיסק (עם Rescuezilla במקרה שלי), התהליך הואחזק מאודהאט.

אבל אתה יכול להשבית את Bitlocker על ידי ביצוע הנתיב הזה:
הגדרות > פרטיות ואבטחה > הצפנת מכשיר
שם, לחץ על הכפתור בצד ימין.
פענוח לוקח קצת זמן, זה נורמלי.

בְּכֵנוּת,
ג'ף

צלצול:יָזוּם

בונז'ור,

או השתמש ב-Windows "גיבוי ושחזור (Windows 7)" כדי לגבות את Windows 10 ו-11. מה שכן, זה עובד טוב מאוד.

האתר/בלוג/פורום שלי
https://tech-and-news.fr/

צלצול:מִקצוֹעִי

@kevin134679
נכון שהגיבוי (Windows 7) עובד טוב מאוד, למעט כשיש לך מחיצות ext4 (אתחול כפול עם לינוקס). אבל הנקודה שלי הייתה שביטלוקר מאט את הקצב.
בְּכֵנוּת,
ג'ף

צלצול:נובו

במחשב שלי אני מריץ את W10 Pro אז אני מניח שאם אעשה את המעבר ל-W11, זה יהיה גם בגרסת הפרו?

למחשב שלי יש את כל הדרישות הדרושות כדי לעבור ל-W11 מלבד שבב TPM. למעשה, בכרטיס שלי יש את זה אבל הוא לא מופעל. אתה רק צריך לבצע עדכון BIOS כדי שתוכל להשתמש בו (זה כתוב בתיאור העדכון של ASUS: הפעלת TPM 2.0 עבור הגירה של Windows 11)

אני מעוניין לשדרג ל-W11 אבל אני לא רוצה את חרא ההצפנה הזה. כל האתרים אומרים שזה מאט את המכונה ואני רוצה להיות מסוגל לגשת בקלות לכונן הקשיח של המחשב שלי במקרה של בעיות.

זה שדיסק המערכת וכל המחיצות שלו מוצפנות זה דבר אחד, אבל הדיסקים הפיזיים האחרים? האם גם הם מוצפנים?

האם ההצפנה אוטומטית במהלך העדכון? אם ננטרל אותו רק כשנגיע לשולחן העבודה לאחר ההתקנה, האם הדיסק יתחיל להיות מוצפן?

מצד שני, אני לא רואה את הקשר עם הגיבוי של W7??

רוצה לקרוא תגובות של חברים אחרים?

חדשות טובות, נושא זה מכיל6תשובות והן עשויות לעזור לך מאוד!

כדי שתוכל לצפות בהם, תצטרך להיות מחובר לפורום

התחבר / הרשמה