האם ניתן להגדיל את הרזולוציה?

בוקר טוב. אם יש לך טאבלט, והוא מציג מקסימום 1024x600 או רזולוציה נמוכה אחרת.
אם זה מפריע לך עכשיו, אבל אתה רגיל לטאבלט הישן שלך, או אפילו ללפטופ.
ובכן, המחשב הנייד שלי משנת 2011, הוא נותן לי רק 1360x768 פיקסלים ברזולוציה מקסימלית, אבל לאחר שחיברתי אותו דרך יציאת ה-HDMI בטלוויזיה שלי, אין יותר בעיה, הוא אפילו רוצה לעלות ל-1920 פיקסלים.

זה אומר שהשבב הגרפי עם מעבד Intel B960 שלי יכול להתמודד עם UHD, כלומר 1920x1080 פיקסלים. אז אם אני רוצה לקבל רזולוציה מקסימלית על המסך של המחשב הנייד של Packard Bell שלי. הבעיה כאן היא אפוא שלמסך עצמו אין אפשרות להציג יותר רזולוציה מ-1360x768 פיקסלים ברוחב.

אז קודם כל בדוק בהתאם למעבד שלך את השבב הגרפי שנוסף.
ועבור המעבד שלי, או שבב HD2000 או 3000, הוא יכול להתמודד עם עד מקסימום של 2560x1600 פיקסלים.

אז אין בעיה שם. ואני גם מניח שבשנת 2011, עבור מחשבים ניידים במחיר נמוך ובינוני, לפחות לרבים מהם היו רזולוציות מקסימליות דומות.
ולכן הבעיה במחשב שלי היא המטריצה ​​או המסך, שאין להם יותר ממספר הפיקסלים הזה.
ואני יכול להרגיע אותך, כן כמובן היום, יש אפילו טאבלטים בגודל 10 אינץ' שיכולים להציג 1920x1080 פיקסלים.
ומה שאני הולך להגיד לך עכשיו זה שמספיק רק לשנות את המטריצה, הטאבלט או המחשב הנייד, שבעבר לא יכלו להציג רזולוציות של 1024 או 1360 פיקסלים לכל היותר, שיהיה לנו 1920x1024 פיקסלים.

התשובה היא כן, אבל קצת כן, כי כפי שאמרתי לכם, אתם חייבים קודם כל לראות אם השבב הגרפי יכול לנהל את הרזולוציות הגבוהות שלו.
ואז בסין כן, אני קונה שם, כי כמו מסך שעולה מהם בסביבות 20 אירו, Cdiscount, עדיין לא יגיד לי שהמסך הזהה עלה להם 20 אירו בעלויות משלוח, לכן אותו מסך נמכר ב-42 אירו באתר שלהם.
לא, כאן Cdiscount רוצים להרוויח, והם חישבו את המרווח שלהם לרווח שלהם, אפילו בהיותם מקצוענים, הם קונים בכמויות גדולות, ולכן אפילו יותר זול מהמחיר שלי.

אבל זה לא נגמר. ובכן, כאן לכל מסך יש קישוריות בהתאם למותג. כאן לא דרך יציאת ה-HDMI אנחנו רוצים לגרום לזה לעבוד, אלא שהמסך של הטאבלט או המחשב הנייד שלנו מציג את הרזולוציה הזו במקסימום. ולשלם 20 יורו על המסך, במקום הצורך לשלם 200-300 יורו עבור טאבלט שיכול להציג את הרזולוציה הזו, מבחינתי הבחירה נעשית במהירות. אז הנה למשל הטאבלט mpman mpcq12 שלי, לכן יש לו חיבור 50 פינים. או כאן אז אני צריך למצוא מסך 10 אינץ' ברזולוציה מקסימלית של 1920x1080 פיקס וכמובן עם קישוריות 50 פינים.

או, אני קונה מסך לטאבלט של Asus או מסך ל-Blackview 10pro. אז רק 10". אבל כאן את המחברים אצטרך למצוא ממיר שיהפוך את המחברים ל-50 פינים, כדי שאוכל לחבר אותו ליציאה שלי בטאבלט שלי.

למחשבים ניידים זה אותו דבר, לפעמים יש להם 30 פינים או 40 פינים או אפילו אחרים, אז כאן תצטרכו גם את הממיר ל-30 פינים.
הממיר הזה נראה כמו כאן כדוגמה.

lvds.png (212.49 KB) נצפה 1502 פעמים

אז הנה זה LVDS עם 30 פינים.

ועכשיו זה אפשרי, מכיוון שהמחברים תלויים בסוג המותג עצמו, היא מצאה לנכון להשתמש במקומם בסוג המחברים שלהם, כך שעדיין תצטרכו למצוא את הממיר המתאים בהתאם לדגם שלכם.