בעיה מוזרה מאז הסרת ההתקנה של W10 TP

בונז'ור,

אני מסביר את הדאגה שלי.
לפני שלושה חודשים רציתי לנסות את התצוגה המקדימה הטכנית של ווינדוס 10 במחשב שלי, בלי להסיר את ווינדוס 8.1, ולכן להכניס אותו לאתחול כפול. הבעיה הייתה שבאתחול זה עבר רק לווינדוס 10 וכבר לא יכולתי לעבור לווינדוס 8.1, מערכת ההפעלה קרסה והתחילה מעצמה. אז הסרתי את Windows 10, ושם, אסון, במקום לחזור ל-Windows 8.1 הוא אמר "מערכת ההפעלה לא נמצאה". סוף סוף הצלחתי לגשת לבחירת מערכת ההפעלה, להפעיל את Windows 8.1 אבל היא קפאה עליה פעם אחת, הפעלתי אותה במצב בטוח ואחרי קצת התעסקות שאני כבר לא זוכרת, סוף סוף הצלחתי לראות את המחשב שלי מאתחל נכון תחת Windows 8.1 , מבלי לאבד נתונים.

מאז אותו יום, המחשב שלי התנהג בצורה מוזרה:
- כשאני עוצר אותו (על ידי לחיצה על עצור), הוא מתיימר לעצור כרגיל, אבל במקום לכבות כמו קודם, הוא נשאר דולק בחלל ריק, אני צריך ללחוץ לחיצה ארוכה על כפתור d לכבות אותו לחלוטין.
- כאשר אני מפעיל אותו מחדש (על ידי לחיצה על הפעל מחדש), הוא מתנהג כאילו הוא נכבה כרגיל, מכבה...

מעולם לא הצלחתי להבין מאיפה זה בא, ואני מניח שה-MBR בטח חטף מכה. ויש לי יותר מדי נתונים בשביל לעשות גיבוי ולעצב אז אני מעדיף להימנע מזה.

אני זוכר שבמחשב הנייד הישן שלי (אסוס), היו לי הרבה בעיות עם ווינדוס 7 (מסכים כחולים, בעיות הפעלה וכו') וברגע שעדכנתי לווינדוס 8 הבעיות נעלמו. האם אני יכול לצפות שעדכון Windows 10 יתקן את הבעיה שלי באופן אוטומטי?

ואם לא, מה אני יכול לעשות כדי לגרום למחשב לכבות ולהפעיל מחדש כרגיל?

עבור המפרט של המחשב שלי, זה Dell Inspiron 17R SE, הנה התצורה בתמונות: