מה הבסיס לרכישת דגם חדש?

ובכן, בואו נחזור לנושא שלנו! מהההההההה! :~)))

אז מי שעדיין לא שמע על מקבוקים, לפחות בתחום העבודה, הרבה אנשים סומכים רק על המותג הזה. ובכן כן, מק או התפוח בצרפתית, ומיקרוסופט הייתה אח אויב משחר הימים. מה שלא בדיוק נכון, שכן בשנות השמונים, כן בתקופת הדינוזאורים במונחים של טכנולוגיית מחשבים, ברור שאם נשים בצד את המחשבים או מחשבי העל של נאס"א, או שאוניברסיטאות אמריקאיות מסוימות היו בשנות השישים.
וכן, למרות העובדה שהציוד של נאס"א עדיין נראה כמו מקלדת, ששימשה להזנת הזמנות, ובכן, בקיצור לבתי ספר, שימו לב למחירים, מחשב בסוף שנות ה-60 עלה 20,000 $, כלומר יקר כמו קורבט בתקופות ההן.

לבסוף, אני אתן לכם לקרוא את הסיפור במקום, לפחות למי שלא היה מודע.
https://fr.news.yahoo.com/raconte-30-an ... PiKM_19K-D

אז 30 שנה = בערך 1990.
ובכן, כן, דווקא בתקופות אלו צץ המחשוב עבור הציבור הרחב, ושם אנשים החלו לקנות מחשבים ככלי עבודה לביתם. אז שניהם רצו לזכות במניות הגדולות ביותר של השוק.

והיום, לפחות אני מדבר איתך על דגמי 2021.
ה-Apple M1 Pro הוא מחשב נייד של 64 סיביות ARM מערכת על שבב שתוכנן על ידי אפל. הוא הוכרז ב-18 באוקטובר 2021 במקביל ל-Apple M1 Max, שתיהן גרסאות חזקות יותר של Apple M1. כמו קודמו, הוא חרוט ב-5 ננומטר ומיוצר על ידי TSMC. יש לו 33.7 מיליארד טרנזיסטורים.

אז זה ARM 64 ביט.

ה-Apple M1 Pro כולל מעבד גדול. LITTLE עם 8 או 10 ליבות, עם 8 ליבות בעלות ביצועים גבוהים ו-2 ליבות בעלות יעילות אנרגיה גבוהה. לפי אפל, הוא מהיר ב-70% מזה של ה-M1, מהיר פי 3.7 מה-Intel Core i7 של ה-Intel MacBook Pro בגודל 13 אינץ' הקודם ופי 2 מהיר יותר מה-Intel Core i9-9980HK של ה-MacBook Pro 16 אינץ' הקודם. .

אז הנה אני רואה שמבחינת חומרה, אין הרבה הבדל בין מחשב נייד של Windows למחשב נייד של אפל.

הוא מצויד ב-GPU של 14 או 16 ליבות עם 128 יחידות ביצוע לכל ליבה, מהירות מחשוב של עד 5.2 TFLOPS, מהיר כביכול פי 2 מזו של ה-M1, מהיר פי 2.5 מה-AMD Radeon Pro 5600M ב-16 אינץ' הקודם. MacBook Pro ומהיר פי 9 מה-Intel Core i7 ב-MacBook Pro הקודם בגודל 13 אינץ'.

ה-Apple M1 Pro קיים ב-2021 ב-MacBook Pros 14 אינץ' ו-16 אינץ'.

מעבד 8 ליבות
GPU 14 ליבות
16 GB של זיכרון מאוחד
SSD de 512 Go
זו ההצעה למחברת מסך M1 pro בגודל 14 אינץ'.

אה אבל המחיר אינו דומה בשום אופן למחשבים ניידים.
2 249.00 €
מע"מ ועמלות כלולים: כ. €376.00
אז אנחנו מסכימים 2600€

ואני מסכים איתך, GPU של 14 ליבות הוא בלתי רגיל במחשבים אישיים.
אז לך תסתכל על המפרט של המחשבים הניידים, כן יהיו להם מעבדים זהים עם 8 ליבות, אבל יש 14 ליבות למעבד הגרפי...

עכשיו לכל אלה שתוהים, או שהרעיון יעלה בראשם, "אה כן ומנקודת מבט של חומרה ה-Apple Book זהה למחשב, ואם הרכבתי עליו מערכת ווינדוס...."
אני מיד צועק בעצירה, כאן יש הבדל ברור בין חיקוי מערכת ווינדוס עם מערכת מק, ובין התקנה או ניסיון להתקין את מערכת ווינדוס על מחברת מק.
כאן ה-GPU 14 ליבות מתחת למחשב אפילו לא קיים, אז אין דרייברים וכו'...
ואת הדרייבר כנראה צריך רק לכתוב ולתכנת עבור מחשבי Mac, לא למחשבי PC..

בעוד שעם האמולטור, זו מערכת ה-Mac שתחקה את Windows, אבל שוב, אני לא רוצה להגיד דברים מטופשים על ידי התקדם מהר מדי, בגלל ה-GPU של 14 ליבות, כי כאן תמיד נדבר על דרייבר ש-Windows יצטרך להתקין כדי לעבוד.

כן עם הגרסה של ה-16 אינץ' M1 pro המכילה את שבב AMD Radeon pro 5600M, כאן עדיין תהיה לו הזדמנות לעבוד, שכן מנקודת מבט של חומרה, תמיד יהיה דרייבר התואם ל-Windows.

ולגיימרים, כן כי כאן, עבורם, למרות שהמחיר יהיה יקר (יותר מ-4500$, שם אני מכיר כמה הורים, שיתעלפו, או יקבלו התקף לב כאשר בניהם, או בנותיהם יגידו להם את חג המולד מתנה שהם רוצים לקבל), כמו גרסת ה-16 אינץ' עם ה-GPU של 32 ליבות. עם מחברת שחק במשחק מחשב. אוי אלוהים בין 60-120 פריימים/שניות. זה כמו שיש כרטיס מסך AMD RX480 על מחשב רגיל בבית עם מערכת הפעלה Windows.
ושם תצטרכו לעבור תוכנה שמשלמת 60 דולר קרוסאובר.
https://www.youtube.com/watch?v=udIa0KOduCs

האם הטכנולוגיה הזו יכולה להגיע יום אחד למחשבים אישיים?

הנה השאלה, ואם היא תצא, היא לא תהיה בזמן הקרוב, כי מק, הם בטח הגישו פטנט על הטכנולוגיה הזו, ולכן לא שמישה אם הטכנולוגיה אכן חתומה על ידי סטיב ג'ובס.

כי המבחנים שלו הם לא בדיחה:
בדיקה שנערכה על ידי אפל בספטמבר 2021 על אבות טיפוס של MacBook Pro בגודל 16 אינץ' מצויד בשבב Apple M1 Max עם מעבד 10 ליבות, 32 ליבות GPU, 64 GB של זיכרון RAM ותצוגה מקדימה של Final Cut Pro 10.6 בנפח 8 TB פרויקט תמונה-בתמונה של דקה אחת עם 7 זרמי וידאו של Apple ProRes 422 ברזולוציה של 8192x4 320 ובתדירות של 30 פריימים לשנייה. מבחני ביצועים נערכים על מחשבים ספציפיים ומספקים רק אינדיקציה משוערת לביצועי MacBook Pro.

אז אנשי מקצוע חייבים לדעת על מה הבדיקה הזו עם רזולוציית 8k זו של 30Img/second.

אז זה השיעור הנוכחי עבור כל הטכנולוגיה החדשה.
אז העצה שאני יכול לתת לאנשים שרוצים לקנות מחשב חדש.
כדי לחסוך את הכסף שהרווחת קשה, אל תזרוק אותו על הטכנולוגיה החדשה, תפספס כאן הרבה שנים, או שלא תוכל להשתזף בשמש ואחרים, אלא להשקיע סכום קטן יותר, ב טכנולוגיה, שאינה ישנה מדי, ושכבר הוכיחה את עצמה.